21 February 2011

Pejam Mate sIkit.. heheh

salam.. 
Minggu ni adelah Famly Holiday.. kihkihkih.. famly aku datang ke KL.. puas jugak aku jenjalan beberape hari ni..
hem.. dipendekkan cerite,, waktu aku sedang beristerirehat beristirehat setelah penat berjalan.. aku pon cube nak pejam mate yang yang bagaikan tak sabar sabar nak tertutup rapat ini.. tiba tiba sahaja aku rasa dihambat sayu yang tersayu sayunye.. why???






Pejamkan matamu untukku
Dengarlah dunia berkata-kata
Usah kau ragu di sini tempatmu
Walau berubah di mata kita tetap indah
Selagi kau masih percaya





Lagu ni aku tak paham sehabuk pon.. sehabuk pon tak masuk kat dalam pale hotak aku ni.. sungguh aku tak faham.. tetapi.. muziknye sungguh mendayu sehinggakan mate yang hampir tertutup tadi,, terus terkatup dengan amanye.. *macam kene je dgn lirik suruh pejam* disebabkan itulah,, aku dok mencari tajuk lagu ni.. 


search punye search aku dapat tahu yang lagu ni dinyanyikan oleh Aizat. ,, u know right.. Si Aizat ni.. lagu ngan melodi die mmg Ummphh!! lirik yg sangat metafora.. susah nak paham.. nak nak lagi.. Si Aku yg lembam gile kalau bab bahase ni.. kihkihkih..


Tapi,, ape yang menghairankan aku.. Name lagu ini ialah Sungai Lui,, tapi.. sebesar zarah pon takde langsung tajuk ni dalam lirik lagu.. errrkkk.. apa kes??? hihi
 papepon.. mayb si Aizat ni terkenang ex awek die kat sungai lui kot.. *andaian*


 tapi sungai lui kat mane?? sungai soi ade kat pahang nu.. jalan pekan - kuantan.. 


walaupapepon.. lagu ni mmg best.. Tahniah buat Aizat..


ok lah.. fuul liricks here>>







Pejamkan matamu untukku
Dengarlah dunia berkata-kata
Usah kau ragu di sini tempatmu
Walau berubah di mata kita tetap indah
Selagi kau masih percaya

Ketawa kecewa terpisah
Jalan yang lurus kian berhalang
Adakah semua ini yang ku inginkan
Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata
Ku harap ku masih percaya


Adakah semua ini yang ku inginkan
Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata
Ku harap kau masih percaya

Buka matamu
Biar aku memelukmu
Kita bersama masih muda masih mentah
Ku harap kau masih percaya

Selama ini selama ini
Selama ini selama ini
Selama ini selama ini
Selama ini









tibe tibe minah ni nak interframe.. hikhikhik




P/s : meh sini.. awek sungai loi nak pesan.. klik r nuff aku...Peace no war.. heheh *tibe tibe*



17 February 2011

diNner aT kaJang

salam...
malam 14 feb 2011..

atas cadangan my kak long yg mmg sempoi ajak makan sate ini malam.. dgn tiade noktahnye,, aku pon setuju lah.. *berbunge rie* hehehe.. aku, abg aku,, kak long and two little cute cuties pon bersiap siap untuk ke sane..
kakak susah sangat nak pakai skarf tu
puas makde pakse
akhirnye.. die terpakse
kalau tak.. makde tak bawak g jalan




hohohohoho,,, setelah sampai di restoren utame satay kajang *belagak skit* hehehe.. kak long pon terus ambik part yg paling dekat ngan sinki.. hehe senang skit aku nak membasuh setelah kenyang menelan.. huhu


ni die.. muke tak sabar nak menelan..
tengok cawan pon
kecik BESAR kecik BESAR jek..
hahahah






tu dia..>>> kak long dgn haziq..
beserta......
air kelape..  hahahah





   da sampai punnnnn...
ayam + daging
20 + 20
nyum nyum nyum







ape lagi??? tolan la....
*abaikan penggunaan bahasa*


sambil aku makan makan itu.. kelihatan kakak yg sedang syok gila mamam sate.. satay ni memang favrte die.. heheh.. tengok tu...


tgok tu.. mullut comot..
eh eh.. umie interframe plak dah..
heheheh
ala kakak.. pandang la sini kakak oi.... owg nak tangkap tangkap gambar ni.. ceh.. konon.. padahal,, waktu ni aku sebok melantak.. hehehe.. abg eroi yg tangkap pic ni.. cantik jugak.. oppsss.. tak bley puji lebey.. nanti die belagak.. *sambil mengunci mulut*



hah!! pandang pon..
heheh




mereke kelihatan sungguh gembire..
dah la abg oi..
tangkap la gambaq aku plak..
aku pon nak cover cun jugak..
heheheh
perasan nampak..!!
oh tidak....
cukuplah izyan!




blurrrrrpppp..




hah!! itu bukan sendawe aku ye.. itu sendawe Encik Khairuddin (abg).. huh.. aku sendawe kecik jek.. *suare kecil* hehehe.. 



habis madu sepah dibuang
cube kira??
brape aku telan?? heheh

setelah aku kenyang menelan nelin makanan favourt aku ni.. aku dikejutkan dgn........

bile habis lidi disapu..
kuah pula jadi tumpuan..


haha.. alya alya.. minat sangat dgn kuah kacang.. ok.. stelah siap semuanya.. aku pon mengajak alya jenjalan kat luar... sepit rambut idaman dah berjaye ku miliki.. setelah berbulan bulan lame menanti.. di kajang jodohku dengannye.. hahaah.. jumpe sepit rambut.. macam jumpe suami..*tak bleh blah la*


sedang aku menelik nelik sepit rambut..  dengan tiba tiba>>>>

situasi 1

En khairudin              : yan,, abg nampak haliza misbun la..
Noorlinda (kak long) : ye ke???
aku                             : ?????

situasi 2

kak long  :  ramai betul org yang agk terkenal mai kajang malam ni.. tadi ade zubir..
yan : zubir mane???
kak long  : yang slalu kluar kat suratkabor ari ahad tu..
yan  :.. owwww

tiba tiba...

yan : kak long.. itu dia zubir dengan ramli MS.. *buat buat selok*




++ saje je menyelitkan Ramli M.s dan haliza misbun++
++ hanya untuk panjangkan entri++
++ jangan marah++



ape?? kanpe tak tangkap gambar?? em.. waktu tu aku dalam kerete le.. diorang tengah sedap melahap.. nak buat camne??? bukan rezeki diorang nak bergambar dengan aku.. heheh

tapi aku ade tangkap pic sorang  artis yang sedang photoshoot... hebat tak aku...

cube teke sape..

teke la...




bersambung di lain entri.......
hahahha

>


>


>


>


kak long posing untuk kulit album majalah
jalan jalan cari mamam


yeah!! itu saje untuk kali ini... aku nak siapkan album ni.. lain kali bersua lagi ye.. ('' , )

P/S  :  klik la nuff aku.. hehehe










































15 February 2011

nak Dengar cRite Tak?? (2)

salam..
kesinambungan cerite pertame... 


pade suatu tengahari yang hening,, kelihatan makde yang sedang berangan menjadi "ji eun" apabile cerite FULL HOUSE ditayangkan lagi di NTV7.. alya yang sangat boring dengan situasi ini berusaha melakukan pelbagai aksi hanye semate mate menarik perhatian makdenye yang tak hingat dunie itu.. setelah berhempas pulas menari dan bermain dengan adik.. akhirnye,, alia menemui jalan buntu.. die kelihatan sangat boring pade ketike itu.. akhirnye........


alya  :  makde.. citerla... citer skit.. kakak (alya) nak dengar..
makde  :  makde bizi la kakak..
alya  :  aha.. sambil ketawe.. 
makde  :  diam sejuta bahase..
alya  :  makde!! citer la.. (sambil merengek)


setelah rengekan menusuk telinge.. makde pon terbit rase kasihan.. makde pun dengan bangenye + bersemangat untuk bercerite....


makde  :  pade suatu hari,, ade seekor ...........


alya dgn pantas menyangkal cerite makde.. tak nak citer emboih.. citer lain la... *terkejut dgn riaksi alya,, pandai jugak budak ni boring ye..* hehehe


makde  : ok lah.. makde bukannye nak crite cite emboih... makde nak crite citer lain la kakak..
alya  :  ok.. citer la...
makde  :  pade suatu hari.. ade seekor mbek berjalan ditepi kolam.. tibe tibe die terjumpe seekor emboih.. mereke pon berkawan sehingge akhir hayat mereke..
alya  :  hahahaha... citer lagi makde *dgn nada riang*


motiffffffffffffffff..


kasihan alya dapat makde yang tak reti nak bercerite.. BTW.. tak kisahla.. alya pon suke dgn crite baru ni kan.. hehehe... T__T


peace no war=*










cowiy kak long....

salam..
entri kali ni.. i nak tulis pasal kerajinan i yg tak bertauliah,,
ok.. setelah abg and kak long mengorak langkah ke tempat kerje,, aku pon bangun dgn pantasnye mengemas rumah sementare the little divas sedang tidor.. *macam biase,, nada skema ok*


yup!! mase untuk mencuci baju... huhuhu,, kerane kasihankan kak long,, aku pon meghajinkan diriku membasuh bajunye,, *wink* cube teke ape yg berlaku????????
                                                              
                                                                    >










                                                                    >








                                                                     >
bile sampai ke cucian terakhir,, oleh kerane baju itu agak harum baunye,, aku pon ingin lah menambahkan lagi keharuman baju yg kucuci itu.. huhuhu.. tapi,, akibat kelalaian aku yg memang selalu alpa ini aku telah mengunakan cecair pencuci yg sangat sangat harum lagi harum bertambah wangi kau.. u olls dapat bayangkan???




mari aku tunjukkan keajaiban pewangi itu....
























hebat tak aku


patut la sangat harum baunye.. em.. sunguh bersih.. dapat menanggalkan ape saje jenis kotoran wa cakap lu....... korang nampak tak tulisannye???















mbek nak ko!! besar aku bagi... nampak tak??? daia!! lupekan yang lain...=p




ok.. dekat situ jugak ade tulis "SHINE FLOOR" dan yang paling aku tak bleh blah ialah... "FLOOR CLEANER".. waaaa... tapi aku masih tak perasan... *over sangat nak cuci baju kan* lagipon bukan salah aku.. pencuci tu ade dekat bakul basuh baju.. erkkk *cube tidak mengaku kesalah sendiri nampaknye*


kejadian itu mmg langsung aku tidak sedari sehingalah pade suatu hari...

cik yan   :  rajin kak long mop lantai.. bersih je....
kak long :  biaselah yan... hehehe

aku pon melangkah ke bilik air dan ternampak bendealah ini dan aku TERKEJUT!! tak silap aku.. aku penah gune bende ni!! aku pon membace lah kate kate mutiare dekat plastik pencuci tu!! ape???? knape aku tak bace dulu?????

BTW.. sampai sekarang kak long aku masih tak tegur knape baju die bawu wangi sangat.. hehehe
sorry kak long...=p


moral    :    sebelum mengunekan sesuatu.. sile bace arahan... ok.. peace!!

14 February 2011

MencuRi HatiKu..

salam,,
entry kali ni aku nak story pasal 2 blogshop yg mengamit sanubari.. chewah!! di satu petang yg hening..  *bace dalam keadaan skema ok* sedang aku mengodem godem internet.. aku terjumpe la 2 blog shop yg memang bez la.. 


Blogshop pertame (" ,)


edastboutique.com


pergh.. blogshop ni banyak jual shawl dan aksesori.. mmg cantik la wa cakap lu.. *erk.. terganaz pulak aku* hehehe.. aku mmg suke la dgn shawl kat blogshop ni.. blogshop ni jugak ade jual headband, keronsang, cincin, rantai yg memang up to date la wei.. perh.. memang bez la,, aku baru tgok blogshop ni pon da tertarik tahap ngelaban,, belum owder lg tue.. huhuhu


Blogshop Kedue (" ,)


kznabihah.com


Yg kedue dapat menarik hati aku yg tulus suci murni ni.. cewah!! heheh.. blogshop ni.. bukan saje aku suke dgn brg brg depa dik oi.. dgn tuan punye kedai aku suka la wei.. walaupon bersaiz  XXL mungkin,, tapi die bijak bergaye,, ala-ala erra dalam cinta kolestrol,, wakaka.. mmg cantik la die pakai.. semuenye nampak masyuk...


cantik beb baju ni..T___T











so.. kepade korang yg tgh terpikir pikir nak beli baju ke,, tudung ke.. aku sarankan korang ghajin-ghajin kan lah menjengukkan diri kat belog ni.. mesti tak kan mematahkan semangat korang punye.. huhuhu


(" , ) peace ni war....

12 February 2011

Kau ni Nazmi!!

salam..
hah!! ni satu lagi kisah si Nazmi.. aku ni nazmi! tak abih abih buat onar yer!! kau ni mmg la!! aku vote kau nanti baru kau tahu!! hahahah.. saje wat saspender dulu.. hehehe ergkk,, sorry.. ni bukan blog lucah ye.. i saje nak wat suspen ok.. huhuhu *muke tak bersalah*


berbalik ke jalan yg lurus lagi bertar hitam... si nazmi ni.. tak habis habis buat aku gelak sorang sorang (time aku tgok lawak die ni,, aku keseorangan) hehehe...


nak tengok tak yg mane?? yg ni la....





~tak prasan muke die cam david,, bile die buat lawak ni baru aku  perasan...
~air yang tenang,, buaye pon tak sangke die berade di dalamnye
~buat baik berpade pade,, sekali buat jahat jgn buat pon...
~kalau kain panjang sejengkal,, belilah yg panjang sikit.. hahaha




alahai Nazmi.. terime kasih sebab bg aku idea nak tulis entri ape.. sebab kepale hotak hakku skunk tgah kosong.. takde point.. tQ Nazmi sbab jadi penghias blog aku.. ekekek *macamla si nazmi bace blog kau ni cik yan oi*

Aku suke kamOO!!!

salam..
yep.. aku suke kamu.. suke sangat.. sangat suke... alahai nazmi.. knape kau buat aku suka kau hah?? ei,, kau ni kan.. buat aku hangin je taw.. kau suke sangat buat aku suke kat kau.. kenape kau suke sangat buat begitu???


huhuhu.. nazmi??? sape nazmi?? ala.. nazmi.. tak kenal ke?? ala... si nazmi tu.. nazmi lah.... NAZMI!! heheh.. ape la aku ni kan,, gilo apo kau ni cik yan??? hehehe.. korang mesti nak tau sape nazmi kan.. ala,, nazmi.. raje lawak 5.. ades....! Dahsyat!! aku mmg suke gile la die wat lawak... aku suke waktu episod satu tu.. pergh.. mmg bez lah nye!!  bagi aku la.. dalam banyak2x peserte.. dielah yg paling top.. aku mmg suke die jer.. untuk korang tahu la kan,, raje lawak ni bukan la aku punye fvrt tv show pon.. tapi dsebabkan en nazmi ni.. aku jadi salah seorang yg melihat raje lawak.. aku mule tertarik dr episod 1 lg.. seriusly.... lawak die tu lawak lapok la.. tapi.. die sampaikan scr bersahaja dan i like it! i ketawe terbahak bahak u tau!


penangan si nazmi ni.. tepat pukul 9 malam jumaat,,  tv mmg da terpacak depan aku *bkn aku terpacak dpn tv k* aku akn tunggu sampai slot die jer.. pastu blah masuk tido.. peserte lpas die.. mmg harem leh.. aku takkan tengok munye.. nampak macam tak nak org lain ganti tempat nazmi sebenarnye ni.. hahahah... pastu.. esok pagi pagi lagi tanye abg aku sape yg tekeluar.. huhuhu.. yg confirmnye,, aku yakin sangat si nazmi tak kan kluar punye... kihkihkih...


penah jugak psembahan die tah pape,, tapi aku suke die cover psembahan die yg tah pape tu jd lawak.. hebat tak mamat ni?? hahah lagi satu,, aku tgok.. mamat ni cepat lupe la.. cepat lupe die tu jugak la buat aku tegolek golek ketawe aw,, *acah je,, situasi sebenar tak tergolek pon*





waktu pesembahan ni lah buat cik yan jatuh cinta dgn si nazmi ni.. ape?? jatuh cinte?? jeng jeng jeng *berirama ok* oh tidak!!!! jatuh cinte dgn lawaknye sahaje k.... hehehe tapi.. walaupapepon.. semoge dapat masuk final ye En Nazmi isa.. hehe.. oppps!! bukan masuk saje.. semoge menag dalam ini petandingan ya.... itupon kalau anda teruskan usaha anda dan tak mau lupe lupe lagi...*bace dalam nada En Nazmi*


P/s : hensem tak nazmi?? hensem tak?? hensem kan... hensemla sikit.......T__T heheheh

09 February 2011

sedikit *setengah* sebanyak tentang aku

entri kali ni????
yeah.. untuk mengenali sape sebenarnye aku...
*muke bangge*


aku lahir tahun 1990.. lahir dekat sebuah kampung yg dipangik chini.. dulu.. kemudahan klinik tak brape lengkap lagi.. so.. aku lahir di sebuah rumah,, dalam bilik,, sebelah katil.. ergh.. tak silap aku name bidan tu bidan yah... *sambil garu kepale*


erm,, my mom say,, waktu lahir dulu berat aku 3 kilo lebih.. my mom la ckp.. tekejut aku,, nampaknye,, aku ni bayi yg cumil la dlu.. hihihihi *sambil membesarkan biji mate*


waktu kecik dulu suke sgt gadow ngan angah,, yeah,, my only sis... T___T tapi.. bile da besar skit,, aku plak yg cari gadow ngan adik aku.. heheheh *senyum lebar*


penah satu hari aku tanye mak aku.. "mak tak sayang yan ke??? knape mak asyik menangkan wan?? (adik) heheheh padahal aku yg slalu kacaw budak tu dulu.. lagi mau tanya... *muke kemerahan*


penah tertampar sorang budak laki.. tue stahun dari aku.. sebabnye die tolak aku.. gedebam!! tersadung bwh meje.. hehe,, sampai menitis air mate budak tu sbab kne lempang.. *motifffffff*


penah jugak ejek sorang budak lelaki... "farid  parik,, farid jatuh parik" sbabnye budak tu penah jatuh parik mase tgh cube ngorat jiran aku.. heheheh,, beberape tahun lepas,, aku terserempak dgn die.. yeah!! die masih ingat kejadian tu..... *tak sangke*


pernah ade seorang kakak angkat ,, saje nak merase ade kakak angkat.. org lain ade,, aku nak jugak!! padahal kakak yg ade kat rumah tu,, mau campak mane???


ade due org ank sedare.. sgt cumilllllllllll...ikut sape la tu ye... *sambil menunjukkan muke yg paling fotogedik*


punye seorang abg dan kakak yg very understanding.. dulu kuat gadow,, tapi skunk tak dah.. mungkin aku sudah menjadi seorang yg matang *berfikir sejenak*


juga mempunyai seoarng kakak ipar yg sangat smart,, sporting dll.. pandai masak!! ilike it!! *rase nak makan la pulak*


pernah perasan.. aku takley blah la.. mamat tu tengok je kat aku.. tapi aku perasan yg mamat tu minat kat aku.. tu zaman kecik la... zaman darjah due.. heheheh abg tu darjah tige kelas sebelah.. heheh padahal mamat tu tengok sebab kain senget sebelah... *pipi merah sambil mate bekelip*


punye ramai spupu.. tapi yg paling ngetop ialah cik cikn n cik irah...


aku suke sangat crite full house.. waktu ditayangkan di 8TV.. mmg minat giler citer ni.. sampaikan aku terberangan jadi "ji eun" pergh!! comel la ku kalau jadi pempuan ni beb! *tertunduk malu*


lagu aku suke pulak ialah "kau gadisku yg cantik,, cuba lihat aku di sini.. disini ada aku yg cinta padamu" erkk.. korang mesti tau lagu ape kan.. hehehe *muke poyos*


itu saje buat mase ni.. ape yg aku tulis adelah benar melainkan yg benar benar belake.. wakakkaak

08 February 2011

kawin kawin kawin

huhu,, entri kali ni cik yan nak publish gambar2x kawin taw.. my cousin.. sebenarnye kawinnye da lame,, tapi,, baru hri ni  cik yan dapat publish.. erkkkk,, maklomlah,, hakku ni mmg mals skit nak update blog,, cume aku rajin bukak blog sbab nak tgok ade tak owg bace blog aku.. tu je yg aku rajin.. oppps!! teraibkan diri sendiri pulak *sambil buat muke terkedu*


ok.. stop,, nampaknye,, korang gelakkan aku sbab aku bajek blog aku best kan kan kan,, siap korang.. aku mmg mals dah nak menulis kalo canggini!!=( * mengetap bibir* ok dah.. nampaknye,, kemengarutan telah jauh tersasar dari tajuk asal nampaknye,, tibe2x je cik yan ni nak majuk tak tentu pasal kan.. ko pe hal cik yan.. gilo kah??? oh tidak.. nampaknye,, cik yan masih lagi sengaja menyasarkan tajuk asal... dah!!!!!!!


majlis ni berlangsung sekitar bulan 6 tahun lalu.. walaupon telah berbulan bulan meninggalkan aku di sini,, akhirnya,, berjaye jugak aku merialisasikan post ni untuk korang,, hahahah.. ok,, si pengantin lelaki adelah abg spupu aku iaitu abg kepade cik cikin.. so,, bile si Yap (pelantin lelaki) ni kawin,, automatik hakku pon bizi jugak la kan.. maklomlah,,, aku, cik cikin, n cik irah kan mmg anak dare paling ngetop dalam famly jaafar.. hehehhe,, so,, kalau bab2x isi telor ke,, gule2x ke,, atau buat bende2x remeh ni mmg tugas kami la kan.. heheheh


tapi,, maafla korang,, pic waktu kami berhempas pulas menyiapkan brg2x tu seme tak boleh di publish kan.. sbab waktu tu kami sepsi la...=( * muke merona merah dendam menahan ketawe geli hati yg tak sudah2x..*hah,, jgn nak pk yg bukan2x ye,,  bukan sepsi sgt k,, cume kami bertige tak pakai shawl je k...
baik lah,, nak tgok pelantin tak?? nak kan... ini dia>>>>>>>>


                                                                            >
                                      




                                                                             >






                                                                            >




salah!!! salah gambar lah>>> maaf ye korang,, aku ngan minah dalam pic ni lambat lg kowt.. hehehhe





                                                                                >


                                                                                 >


                                                                                 >

ok ni lah pelantinnye...=p

eh! gambar lame plak dah.. new photo please......










sowi.. gambar lame lg.. heheheh











lek r dlu,, cik yan bg sipi sipi dlu... mau tengok gambar cerah na?? sat lagi cek bagi no...
*asal terslank peneng plak ni* ergghh.. abaikan cik yan k.. heheheh













nah!! ni die gambar bru.. aku bg korang tgok ex large punye pic taw...
cantik kan... pink colour.. (" ,)








ok.. dah ye.. ini saje yg boleh cik yan publish.. dah la,, mane bley banyak2x.. kak su ni cantik aw,, nanti jatuh la saham aku.. ni kan blog aku... heheheh yg sebenarnye,, puas cik yan menjadi pencuri di facebook yap.. tapi.... hanya beberape kping gambar saje sempat diterokai.. tetibe plak letop wat hal tak bley nak ambik gambar tu... em... sedih taw... " sambil buat muke kepuraan2x" walaupapepon,, cik yan mmg suke giler dgn pelamin n brg hantaran.. very the very the very cute hamesha... hehehe
kepade yap n kak sue,, selamat pelantin baru.. semoge kekal ke akhir hayat...(" , )




Nak dGr crIte tak???


salam,,
di suatu pg yang hening.. eceh,, hahahha,, sesuai dgn tajuk di atas,, entri kali ni cik yan nak story satu crite... huhuhu.. ikuti dialog di bawah ~bace dgn nada skema ok!~


alya : makde,, citerla...
cik yan : malas la makde.. malas.........
alya : ala... citerla makde...


apabile dipkse paksi cik yan pon mule lah rase terharu tahap max.. cik yan pon bersiap sedie dgn nada seperti seorang pidato yg handal!! ~dgn megahnye aku~


pade suatu hari.. ade sekor emboih (lembu versi alya) sedang bejalan jalan di tepi kolam (korang tayah pk la kolam mane k.. hahahah).. tibe2x die terjumpe seekor mbek (kambing moden).. kemdian mereka pon berkawan sampai ke akhir hayat mereke.. tamat!!!


alya : heheheh,, makde,, citer lagi! citer lagi ! (dalam nada seronk sangat)
cik yan : ????


moral : crite ni takde moral yg boleh disampaikan k.. tapi,, kalau anak sedare korang nak dgr crite nanti,, crite la story yg aku garap ni.. hahahah,,, sebab,, aku pon tak sangke yg alya mmg suke giler crite emboih dan mbek.. hahahahah maknenye,, crite tu best r kan.. haha


mendengar dgn penuh minat.......... dan bergaye>>





gEraMnYeeee!!!

hi.. salam...
kepade anda.. (yg bekenaan)
saye da penat menjage hati anda,, tapi nampaknye anda cube nak bermain dgn saye ye,, nak tahu penangan mulut saye ye,, buat mase ni,, saye cube untuk bersabar k.. anda perlu berhati2x.. saye tak tahu knape anda cube untuk mencari point permusuhan,, tak cukup lagikah musuh anda yg ade?? nak tambah koleksi nampak.. tak heran la,, one day,, bile anda bukak fb,, ade group musuh2x anda! bile bercakap sile berhati2x ye kawan,,

saye rase saye da cukup sabar dgn anda,, saye cuba untuk tidak copy microsoft word yg awk taip and paste kan pade org lain.. sbab sy tak nak org lain akan pk yg bukan2x dan akhirnye menambahkan lagi bilangan ahlli group yg mmbenci anda... plezz la,, ubah la perangai buruk anda tu... now,, anda saje tambahkan ayat kat mic word anda and pastekan dekat die,, die dah mule cube untuk sound saye,, anda fitneh saye! jgn sampai anda dan die************* saye buat.. sy tahu anda bace blog saye so..... tlg faham k!! sy tak suke la nak benci org ni.. so,, plez... jage la sikit,,

02 February 2011

bile Cik Siti Takde=(

salam..
hi guys,, now,, aku nak story pasal sorang lagi my best fwenz kat umah aku.. yeah,, dulu,, tak la rapat sgt ngan die ni,, kelas pon tak same,, tapi,, rumahnye dekat la dgn rumahku.. salau la kami ni leapk sesame... die ni pon kalau bercakap.. non stop! mmg hobi die bcakap kot.. wakakaka kalau dulu,, mcm2x la kami story,, mengutuk ke,, mengumpat ke,, mmg ni lah geng aku! hahahah oh no!!bkn mengutuk la.. perkataan halusnye ialah,, bercakap ttg sekeliling.. heheheh


tapi skarang,, da tak slalu da jumpe,, malumlah,, cik siti ni duduk kat oversea... opps!! bukan luar negare aw,, tapi,, seberang laut je,, em,, die study kat sarawak.. so,, mase untuk kami membuang mase tu dah takde.. so,, jarang la jumpe,, time die balik je la baru jumpe..


kalau dlu,, kami akn mkn aiskrim.. yeah! aiskrim tu favorite aku... heheh,, die plak ske mkn oblong,, ase balik je ajak makan oblong.. ntah la.. da minat.. aku joint je.. enjoi beb...=p


bile time hujan2x camni,, teringat plak kat die.. ye lah,, bile time tak buat ape2x.. maklomlah,, hujan kan,, die slalu dtg lepak kat umah aku.. banyak la bende yg kami buat,, slalu yg jd aktiviti kami ialah memasak! hehehe,, so.. untuk korang tahu la kan.. aku n die ni,, calon terbaik k.. hahaah


satu lagi aku tak bley lupe,, bile time mak die ni rajin.. mak die masak lakse peneng.. pergh! mmg superbl.. bermangkuk2x la aku telan.. heheh.. jgn mareh... haha,, kalau nak cakap satu persatu kenangan mangan aku ngan die ni mmg tak habis la kan.. mmg banyak.. berkepok2x aku simpan.. tu yg aku simpan,, yg aku tak simpan.. lagi la banyak.... hahahah...


ok.. erghhhhh.. gambar die tak bley upload la.. sorry.. berat kot.. heheh,, jgn marah ct.. nnti aku letak k.. hahhaah

faizal tahir yg superb habis!

salam,,
today i want to share someting with u alls.. hahah.. for me,, faizal tahir is the bez... takde lg artis yg bley lawan die,, heheheh,, bile die nyanyi tu,, pergh>>>>>> mmg power r.. =p


ni waktu ajl baru2x ni..



ok,, hanye nak share je ngan korang.. bagi aku die mmg best! kalau die buat pesembahan tu,, aku rase smua gaye die penah buat,, menyelam,, terbang,, seme da buat.. terbakar je belum lagi.. heheheh.. tapi,, aku penah r kecewe ngan die ni,, bkn kecewe putus cinte ek,, but,, bile pernah satu kali show tu,, die tanggal baju die,, imej da buruk...tak bez r kan,, tapi aku salute la,, die mgaku ksalahan die n da kne hukuman pon kan... so,, harap2x nanti die tak buat lagi hal yg tak masuk akal! huhuhu
copyright by izyan shaudi. hak cipta terpelihara